Z racji
tego, że właściciel pizzerii ‘La Costa’ wyraził jasne oburzenie naszym wpisem
twierdząc, że nie mamy racji i posiada niepodważalne na to dowody,
postanowiliśmy odpuścić i usunąć zawartą treść.
Zastanawiające jednak jest to, jaki może być dowód na to,
że dania nam nie smakowały…? Pozostawimy to bez komentarza.
Obecnie pozostaje Wam tylko opinia z programu
Kuchennych Rewolucji.
My nie polecamy ;)
My nie polecamy ;)
Mimo wszystko życzymy właścicielowi ‘La Costa’ wielu
sukcesów.
Jak można podawać śmierdzące mięso? czy oni myślą, że ludzie są głupi i nic nie wyczują? nie rozumiem tego.
OdpowiedzUsuńCzy zapłaciliście za te dania? Bo ja za takie g*wno bym nie zapłaciła tylko kazała sobie zapakować i zawiozłabym do Sanepidu.
Usuńoj, i co jeszcze byś zrobiłą ?
UsuńNiech gościu nauczy się się gotować i niech zdobędzie jakąś wiedzę na ten temat, albo lepiej jak zamknie ten biznes!!! Może sanepid zainteresowałby się tym lokalem, co? O ile lokalem w ogóle można to nazwać... :/
OdpowiedzUsuńja bym tego lokalem nie nazwała. Po co zapraszać kogoś do pomocy jak i tak robi się swoje.
Usuńpo to, żeby mieć remont i sprzątanie za free ;)
Usuńale jaki wstyd na cały kraj !!!!
Usuńhmm, za free raczej nie, bo za wizytę pani Magdy trzeba zapłacić z własnej kiesy i to niemało
Usuńa cały program jest wyreżyserowany tak że głowa boli, Państwu pokazuje się tylko to co P. Magda sobie zażyczy.... szkoda gadać
UsuńCaly twoj komentarz jest wyrezyserowany gowna jakie serwuja w tej knajpie psu bym nawet nie podal jeszcze sie zatruje.
Usuńmasakra. całkiem inaczej niż zostawiła to P. Magda. Gdyby tylko Ona te zdj zobaczyła złapała by się za głowę. jakim trzeba być człowiekiem by spieprzyć taką okazję do promocji lokalu, by zwolnić świetną załogę. Nie rozumiem. cóż, od początku właściciel wydawał mi się troche mało kumaty i cwaniak, taka ciepła klucha. żal
OdpowiedzUsuńco to za promocja lokalu ? na wsi płacić za bigos i krupnik, śmiechu warte. Przecież w naszej miejscowości każda gospodyni sama w swojej kuchni to przygotowuje wyśmienicie ! A jeżeli ktoś jeszcze tego nie wie, kuchnia śląska zawsze była tłusta i jakoś warszawka zawsze się nią zachwycała!
UsuńA żeby robić pizzę (czy inny fastfood) trzeba pamiętać o tym, że jakość potrawy wprost zależy od jakości produktów, a właściciel za wszelką cenę chciał przyoszczędzić.
UsuńCwaniactwo aż kwitnie...
OdpowiedzUsuńMieszkam ok. 20 km od Herb i na wieść o rewolucji strasznie się ucieszyłam, bo myślałam, że nareszcie uda mi się odwiedzić choć jedną restaurację, której pomogła p. Magda. Szkoda.. Jednak wcale się nie dziwię, że rewolucja nie wypaliła. Tylko wstyd pozostał, bo jednak nasz rejon słynie także ze smacznej kuchni, a La Costa to jedna wielka pomyłka :(
OdpowiedzUsuńJeśli Ci to poprawi humor to niektórzy wytrzymują dłużej i zmiany robią dopiero po wizycie kontrolnej. Jest taka knajpa - po rewolucji "Pirat' albo coś w tym stylu w Skarbimierzu (okolice Brzegu - może nawet dzielnica) Pani Magda na końcowej wizycie zamówiła tatara i zaprosiła wszystkich polaków na najlepszego tatara w Polsce. Pojechałem . To było w najlepszym wypadku z łopatki wieprzowej. Geslerowa brzydziłaby się tym rzucić. A rewolucja niby wypaliła.Nawet nie pytam ilu jeszcze wrocławian dało się nabrać. No i trudno mieć pretensje do Magdy Gesler bo Ona z pewnością jadła coś innego
Usuńta restauracja " kapitan kuk" w Skarbimierzu jest już od ładnych paru miesięcy zamknięta a lokal czyli budynek wystawiony na sprzedaż. Mimo że Gessler zapraszała tam i wychwalała knajpę w TVN ona tak i tak padła. Też zastanawiające...
UsuńOd Herbów a nie ,,Herb".
UsuńOglądałam wczoraj ten program i jestem w szoku, jak można w lokalu mieć taki syf. Daje to dużo do myślenia, pójdziesz gdzieś do innej restauracji i będziesz się zastanawiać co tam na prawdę dzieje się na kuchni? Zastanawia mnie jedna rzecz, jak to zostało dopuszczone do użytku publicznego? W odcinku na końcu podali P. Magdzie śmierdzące mięso, u Was czytam, że też takie było i gdzie jest sanepid? i, że nikt się jeszcze nie potruł. Chociaż z tym to nie wiadomo. A właściciel to jakaś porażka, po co zaprasza na rewolucję a robi swoje, to jest jedno wielkie marnowanie szansy, widocznie nie zależy mu na lokalu. Jest przecież tyle lokali po rewolucjach, które rewelacyjnie sobie radzą. Być może właściciel myślał, że pokażą go w telewizji to ludzie zaczną tam biegnąć i tu się Pan zdziwi.
OdpowiedzUsuńnieciekawie pisze się razem ;)
OdpowiedzUsuńPoprawione ;)
UsuńA właśnie,że nie!
UsuńRazem, razem j
UsuńWłaściciel bardzo przypomina postać Pietrka z serialu "Ranczo"
OdpowiedzUsuńMożna to wykorzystać i zmienić nazwę lokalu na "Mamrot i Pizza"
i to jest najlepsze podsumowanie :)
UsuńNie wiem czego się spodziewaliście po właścicielu. Z wyglądu i z mowy przypomina trochę Tuska, więc nie dziwcie się, że w restauracji ,,kwitnie" cwaniactwo pełną gębą.
OdpowiedzUsuńChyba Kłamczyńskiego lub Brudzińskiego. :)
Usuńzapytajcie jeszcze jak często pan właściciel jest w restauracji?
UsuńSzyld wisi, bo nikomu z lenistwa nie chce się go ściągnąć...
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa dlaczego odeszła przeszkolona przez p.Magdę poprzednia załoga. Widać było, że kobitki były przejęte swoją rolą i na pewno dania których się nauczyły byłyby serwowane we właściwej formie i smaku... szkoda :(((
OdpowiedzUsuńprzecież te panie nadal tam pracuja...gdyby tak ktos nie wiedział !!! wszystko robione było raczej pod publikę....do teraz serwowana tam jest pizza
UsuńDziewczynki były ściągniete z innych pizzerii Faustyna i wróciły tam po rewolucji :) więc dalej pracują :)
UsuńCo Wy tu wypisujecie, niech sobie każdy w domu odsunie szafkę w kuchni co tam zastanie a potem osądza innych. A wy myślicie że w innych lokalach jest tak super mimo że dania są ok! chciałabym to zobaczyć!! ogólnie nie jestem zwolenniczką pizzy, ale współczuję Faustynowi, chciał dobrze a wyszło jak wyszło a ekipa pracuje dalej i są to bardzo fajne babki. Faustyn trzymaj te kobitki i wyciągnij wnioski z tej lekcji na przyszłość
UsuńMoze u Ciebie w domu jest syf za szakfkami ale jak ktos jest prosakiem wiesniakiem i brudasem to dla niego knura i wieprza to normalne
UsuńMoże się dziewczyny wkurzyły, że właściciel zaczyna wracać do starego i chce za wszelką cenę zaoszczędzić na pieczywie i wszystkim? Wcześniej też trochę miały na sumieniu w tej kuchni ale p. Magda nauczyła je co i jak i było w porządku. Poza tym miały talent. Zwolnienie ich to debilizm ale czemu się dziwić. Właściciel inteligencją nie grzeszy. Samo imię i nazwisko jak z jakiejś sztuki Mrożka.
OdpowiedzUsuńFacet ich nie zwolnił, ma bodajże 4 lokale pod tą samą marką i ściągnął laski z innych knajp tylko na czas programu. Ot cała tajemnica ;-)
Usuńty Anonimowy! a może wpiszesz swoje imię i nazwisko też się pośmiejemy z ciebie
OdpowiedzUsuńPan Faustyn się zdenerwował. :-)
UsuńMieć knajpe zaprosić p Gessler i nie wykorzystać tego? szok i ten burdel na kuchni i te ciasto na pizze szok!!!
OdpowiedzUsuń,,w kuchni" a nie ,,na kuchni"
Usuń@up a dwa przecinki to nie cudzysłów.
UsuńSama bym chciała mieć chociaż małe bistro na pare stolików dużo bym dała bo mam dużą pasje do gotowania kocham gotować i eksperymentowac
OdpowiedzUsuńfacet jesteś beznadziejny, jak można zmarnować taką szanse! Gdybyś trzymał się tego co ta kobieta ci mówiła to miał byś ludzi i dzisiaj wieczorem sam bym zostawił kasę. Tak czy inaczej powodzenia w innej branży.
OdpowiedzUsuńA taka mogła być fajna, śląska knajpa. Takie dania z świeżego chlebka sama chętnie był zjadła. Szkoda, szkoda. Ale cóż skoro właściciel sknera i na gastronomii nie zna się w ogóle, to nie ma co się dziwić. Uwielbiam pizzę, ale tej ze zdjęcia nie tknęłabym nawet kijem. Obrzydliwie wygląda.
OdpowiedzUsuńCzego się spodziewaliście po gościu o imieniu - Faustyn - już lepiej jak by miał trzy nogi.
OdpowiedzUsuńhehe wygrałeś mi dzień :)
Usuńa co się baranie czepiasz imienia sam sobie wybierał czy co?
UsuńWłaścicielowi jest chyba wstyd,dlatego nie chce ujawnić nazwiska.Nie dziwię się... po tym co pokazał,a w szczególności ten syf.Ludziska,że wyście się nie potruli.Poza tym niektórzy są po prostu niereformowalni.
OdpowiedzUsuńJest mały problem facet faktycznie nazywa się Faustyn Surowiec On akurat w tej kwestii nie kłamał
UsuńLenie śmierdzące.
OdpowiedzUsuńPowinni zamknąć tą budę!
To się tam nie wybierzemy... jak dla mnie slaby ten wlasciciel. Pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńPS: Ciekawy blog.
Miło przeczytać, że się podoba. Również pozdrawiam.
UsuńMasakra za stare jedzenie trzeba płacić.Wstyd wole w domu zjeść
OdpowiedzUsuńPrzynajmniej wiesz co gotujesz :)
UsuńAle o co ci chodzi że w domu tez masz stare jedzenie ale nie musisz płacić?
UsuńCo za gówno.
OdpowiedzUsuńDziewczyny pewnie zwolnił za to ze nie posprzątały i za dużo powiedziały... kiedyś tam pracowałam ale krótko więc wiem jak tam wygląda wszyscy robili na czarno i nie zdziwiłabym się gdyby tak było dalej , nie raz toaleta się zapchała i zalewało kuchnie, nie które dziewczyny to za swoje pieniądze pokupowały dekoracje oczywiście pan Faustyn nie oddał pieniędzy za to a przyjeżdżał rzadko tylko z zaopatrzeniem i tylko po utarg w ogóle to powinien się cieszyć ze trafiał na uczciwych ludzi nie jeden by to wykorzystał ale nawet tego nie potrafił docenić a zamówienia robiły dziewczyny a jak czegoś było za dużo to się wkurzał a najgorsze było to ze się robiło od 10 do 23 ale trzeba było zostawać do ostatniego klienta wiec jak jakiś łapserdak siedział do północy to już za to nie miałyśmy płacone, w ogóle to na wypłatę trzeba było długo czekać nawet ponad miesiąc czasu albo na zaliczkach jechać .
OdpowiedzUsuńFacet ich nie zwolnił, ma bodajże 4 lokale pod tą samą marką i ściągnął laski z innych knajp tylko na czas programu. Ot cała tajemnica ;-)
UsuńLeworęczny właściciel, pozbawiony jakichkolwiek szarych komórek, miał szansę na coś co miało sens i to spartolił, a patrząc na niego to nie jedyna rzecz jaką zepsuł w swoim życiu. Takie "pijane dziecko we mgle". Zawraca głowę telewizji żeby zrobić sobie promocję a zapomniał że najlepszą promocją lokalu są dania. Na pierwszy rzut oka skojarzył mi się z wokalista jakiegoś dicopolowego zespołu z lat 90'. Cóż co by nie pisać widać przejrzyście że lokal był jest i będzie do kitu, nie z powodu samego lokalu tylko wizji jaką uparcie nosi w sobie właściciel. Jak się ma zabetonowany mózg to sama Magda Gessler nie da rady się dokopać do rozumu, NIESTETY.
OdpowiedzUsuńUlotki o dostępności pizzy w tym lokalu już w skrzynce pocztowej miesiąc temu miałem. Tak więc pizza powraca. Pytanie czemu skoro właścieciel już kilkakrotnie chciał zamykać lokal bo nikt nie chciał pizzy kupować. Gesslerowa miała pomysł no ale nic się nie poradzi skoro właściciel to typowy "pustak".
UsuńTeraz po czwartkowym programie ten lokal całkiem upadnie. Miałem się tam wybrać i spróbować jedzenia, no ale przecież śmieci nie będę jadł.
OdpowiedzUsuńTe kobiety nigdy nie pracowaly w Herbach oprócz Marioli i tego chlopaka.Faustyn je wziął z innych Jego pizzerni , aby to nie wyszlo na jaw powiedzial ze nowego kucharza zatrudnił. Skoro nie mial personelu mogl zatrudnic nowy i dopiero przeprowadzac rewolucje.Moze wtedy by sie udala.
OdpowiedzUsuńAle baran z tego Faustyna.Mieć taką okazję i tego nie wykorzystać.Jedyna szansa to przerobić tę budę na klub go go.Wtedy chłopiska waliły by drzwiami i oknami.Nie patrzyliby wtedy na to co dostają do żarcia.Fuj jakie to musiało być wszystko parszywie niedobre.Ciekawe jak sam właściciel wyglądałby na takiej śliskiej rurze.Może założyć klub czirliderek.
OdpowiedzUsuńMiał Faustyn okazję zrobić ze swojej budy dobry lokal. Wystarczyło szyldy dać od strony Lublińca i Częstochowy, że w Herbach jest lokal po Kuchennych Rewolucjach i tym samym klientelę miałby różnorodną, a nie tylko z Herby. Pod warunkiem oczywiście, że trzymałby się rad Gesslerowej.
UsuńPo obejrzeniu programu miałam różne odczucia,ale powiem Wam jedno, każdy ratuje się jak może. Faustyn również chciał uratować swój lokal, który już od dawna nie przynosił zysków, ale swoich wielbicieli i stałych klientów ma. Szczerze powiem Gesslerowa nic by tu nie pomogła swoimi przemądrzałościami (sami widzieliście jaki to lokal i gdzie sie znajduje). Mogła nie zgrywać wszechwiedzącej tylko podszkolić ekipę w przygotowaniu dobrej-najlepszej pizzy w okolicy bo z tego słyną lokale od Faustyna.
OdpowiedzUsuńNa błędach się człowiek uczy. Faustyn głowa do góry, wyciągnij wnioski z tej lekcji i nie przejmuj się marnymi komentarzami, bo ludzie lubią takie sensacje
Ja podsumuje to w ten sposob - KWIIIIIK
OdpowiedzUsuńhahahahahahaha wiedziałam że ten gościu wróci do pizzy wiedziałam hahahahaha chciał sobie zareklamować bar ale wyszło inaczej ... te dania niczym pewnie nie różnią sie od tego co było chyba na początku... nie pojadę tam szkoda kasy i żołądka.
OdpowiedzUsuńJa bym wyszła z takiego lokalu już na samym początku, brak klientów mówi sam za siebie. Dla mnie ilość klientów jest zawsze dobrą rekomendacją. No ale w czasie posiłku się wyjaśniło, czemu lokal świecił pustkami :). Co prawda wnętrze całkiem przytulne ale cała reszta do bani :)
OdpowiedzUsuńJeżeli właściciel twierdzi, że jego dania są smaczne to ciekawe dlaczego nie ma klientów oraz po co prosił Magdę Gessler o pomoc ? Bardzo dziwne. Dla mnie lokal kwalifikuje się do zamknięcia. Ewentualnie sanepid powinien się zająć tym lokalem :P
OdpowiedzUsuńŚmiech na sali, czego boi się właściciel, że kazał usunąć wpis? prawdy? Zresztą odcinek kuchennych rewolucji pokazał jak tam jest bardzo "smacznie". Dobrze zrobiliście, szkoda czasu i nerwów na użeranie się.
OdpowiedzUsuńI tak wszyscy już wiedzą, że smacznego jedzenia to tam nie ma.
OdpowiedzUsuńwole isć do magdonaldu ;)
OdpowiedzUsuńMieszkam w Radzionkowie, i jest tam pełno pizzerii. Zawsze mała pizza jest adekwatnej, rozsądnej wielkości - wszędzie. Jak co tydzień pojechałam do Herb i chciałam sobie z chłopakiem zjeść pizzę, więc zamówiliśmy małą w La Costa - jakoś pół roku przed rewolucją. Cena jak u mnie, rozmiar wg. deklaracji też podobny. Jak przyszła, to okazało się, że ma średnicę ok. 10 cm... nie wiedzieliśmy, czy się śmiać, czy płakać. No na dwóch nie da rady takiej zjeść :')
OdpowiedzUsuńWolimy chodzić do biedronki i odgrzać biedronkową pizzę w mikrofali - i tak jest o niebo lepsza.
A Herby takie fajne, sympatyczne, szkoda, że pół Polski poznała je poprzez ten beznadziejny Gesslerowy obraz.
No i niestety - bez względu na telewizję, lepsze czy gorsze chwile, personel czy menu, bez względu na to, co pokazano a co nie - sorry Faustyn, nawaliłeś. Ta branża NIE JEST dla ciebie, chyba, że zależy ci na wyjściu na zero z finansami i neutralnej/negatywnej sławie.
Faustyn to naucz się choć pizze dobrą robić bo będziesz już spalony w tym kraju celebryto czeka było iść do rolnik szuka żony byś lepiej na tym wyszedł
OdpowiedzUsuńchyba nawet w programie rolnik szuka zony Faustyn byłby bez szans 1-urody brak 2 inteligencji niezbyt 3 - smaku brak 4 no i wogule wszystkiego brak 5 zenada
UsuńZa to ty nie znasz podstaw ortografii. Robisz dwa błędy w jednym wyrazie.
UsuńIstnieje jeszcze ten bochenek ? Można tam jechac, bede w weekend pod czestochowa - warto ? (czestochowa specjalnie z malej litery bo nie lubie medalikarzy).
UsuńNa chwilę obecną nie wiem czy istnieje. Jednak nie polecam, gorzej zjeść się nie da.
Usuńpizzeria nie jest już la Costa tylko TWOJA PIZZA i jest nowy właściciel
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam
i mięso nie śmierdzi