21 lipca 2014

'Jezioro Żywieckie'


     W Polsce znajduje się mnóstwo wszelakich jezior czy zbiorników wodnych zdatnych do kąpieli i uprawiania wszelakich sportów wodnych, po prostu do błogiego letniego wypoczynku. Dzisiaj przedstawię Wam jeden z nich.



'smartApart - Warszawa'

     Wybierając się na wypoczynek, bądź nie tylko zawsze każdy z nas zastanawia się, jaki wybrać hotel, przeglądanie wielu ofert a zwłaszcza w większym mieście takim jak Warszawa może być męczące. Dlatego dzisiaj pokażę Wam kolejny apartament, w którym nocowaliśmy, być może traficie na jego ofertę i ułatwi Wam to podjęcie decyzji.

     SmartApart usytuowany jest w dzielnicy artystów na warszawskim Powiślu, pośród tętniących życiem pubów i kawiarni.
Znajduje się 900 metrów od Muzeum Narodowego i 1 kilometr od Centrum Nauki Kopernik. Tętniąca życiem ulica Nowy Świat oddalona jest o 1,2 km, a Dworzec Centralny znajduje się w odległości 2,3 km.

Apartament dysponuje dwoma pokojami sypialnią oraz salonem z aneksem kuchennym i oczywiście łazienką.
W jasnych nowoczesnych apartamentach można bezpłatnie korzystać z bezprzewodowego Internetu. Do dyspozycji mamy telewizor z płaskim ekranem, dostęp do kanałów telewizji satelitarnej. W salonie mieści się aneks kuchenny z kuchenką mikrofalową, płytą indukcyjną oraz lodówką. Łazienka dysponuje prysznicem, suszarką do włosów i ręcznikami.

Cały apartament jest bardzo czysty i praktyczny. Nie mieliśmy żadnych wątpliwości, co do wyboru i oceniamy go na bardzo dobry. Poniżej przedstawię Wam kilka zdjęć z wnętrza.

16 lipca 2014

'Czy hamburger może być dobry? - Bobby Burger'

     Czy hamburger może być dobry? To jest dobre pytanie. Wiadomo, że hamburger kojarzy się z szybkim jedzeniem, nie zawsze dobrze wyglądającym i dosyć kalorycznym. Na rynku możemy znaleźć mnóstwo restauracji, budek i tego typu lokali, które oferują właśnie takie potrawy. Muszę przyznać, że w większości hamburgery są po prostu niedobre. Jak nie mięso bardzo niskiej jakości to gumowa bułka, która przeżyła bliskie spotkanie z mikrofalą. Bułka trzy razy większa od kotleta bądź we wnętrzu znajdziemy jeden plasterek pomidora i nie zawsze smaczny sos wylewający się wręcz z każdej strony bądź praktycznie jego brak. Nie brzmi to świetnie, ale zapewne zauważyliście, że właśnie tak jest. Często jakość, smak, wygląd bądź wielkość nie jest w ogóle adekwatna do ceny.

     Więc nasuwa się pytanie, gdzie szukać smacznego hamburgera?... Udało nam się znaleźć takie miejsce gdzie tak proste danie potrafi pozytywnie zaskoczyć i wspaniale smakować.

     Bobby Burger, tak właśnie nazywa się nie tak dawno powstała sieć. Słyszeliśmy sporo pozytywnych opinii na temat tego lokalu i spędzając weekend w Warszawie spotkaliśmy Bobby’ego, i tym sposobem wylądowaliśmy w jego wnętrzu J

     Wybór burgerów jest dość spory poprzez klasycznego, z kurczakiem, z serem, serem i bekonem jak i wegetariański. Bardzo głodni mogą zamówić podwójną porcję.

    My spróbowaliśmy burgera z kurczakiem oraz frytki a do zestawu na zagrychę dostaliśmy kawałek arbuza J
Ten niepozornie wyglądający burger, jak już wspomniałem wcześniej, potrafi zaskoczyć. Największym zaskoczeniem było mięso kurczaka oraz bułka.
Bułka nie miała okazji spotkać się z mikrofalą i tutaj od razu wielki plus, bardzo fajnie przypieczona i chrupiąca. Kurczak, można było wyczuć, że jest to prawdziwe mięso z kurczaka a nieprzemielone kilkanaście razy mięso niewiadomego pochodzenia widniejące pod nazwą ‘kurczak’, miękki, super przypieczony i soczysty. Pierś godna polecenia. Całą smaczną kompozycję podbijały jeszcze znajdujące się w nim warzywa.

    Na pytanie, czy hamburger może być dobry?... My możemy odpowiedzieć, że zdecydowanie tak. Jak na razie jeden z najlepszych, z jakim mieliśmy do czynienia.
Miejmy nadzieję, że Bobby Burger rozwinie swoją sieć, jak na razie można go spotkać tylko w Warszawie i Krakowie.

Polecamy :)


09 lipca 2014

'Pod Prosiakiem - Tychy'

     Restauracja ‘Pod Prosiakiem’ w Tychach w 2010 roku przeszła Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler, restauracja przeszła totalną metamorfozę oraz otrzymała nowy szyld. Jak było przed rewolucjami, nie nam oceniać, również nie nam oceniać jak było zaraz po przeprowadzonej rewolucji. Jednak wiemy jak restauracja radzi sobie na chwilę obecną.

     Pod Prosiakiem serwuje dania z kuchni śląskiej, przede wszystkim dania z wieprzowiny i tradycyjne regionalne potrawy. Restauracja zapewnia, że większość potraw oparta jest na najlepszych polskich produktach, produktach o wysokiej jakości, przygotowanych z należytą starannością i wykorzystaniem współczesnych technik gotowania.
     Nic w tym nowego, bowiem każda restauracja właśnie w ten sposób próbuje przyciągnąć klientów, jednak, aby się przekonać należy spróbować. My właśnie spróbowaliśmy i możemy wyrazić swoje zdanie na temat smaków i produktów.


     Wybierając się do jakiejkolwiek restauracji mamy nadzieję smacznie zjeść i trzeba przyznać, że Pod Prosiakiem zdecydowanie jest w stanie nam to zapewnić.