13 grudnia 2013

Trattoria Da Tadeusz, Bielsko-Biała - Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler


     Jakiś czas temu w programie Magdy Gessler ‘Kuchenne Rewolucje’ mieliśmy okazję obejrzeć przemianę restauracji Kuźni Smaków w Trattorie Da Tadeusz w Bielsku-Białej. Sporo czasu już minęło od rewolucji i postanowiliśmy sprawdzić jak restauracja rodzi sobie na chwilę obecną.
W restauracji można spotkać dania z kuchni Włoskiej jak i Polskiej. Restauracja mieści się w Bielsku-Białej przy ulicy Szarotki 9. Bardzo łatwo można tam trafić, lokal znajduje się zaraz przy główniejszej ulicy. Postanowiliśmy spróbować jak zawsze dania z menu Magdy Gessler. Jak to wszystko wyglądało i smakowało będziecie mogli za chwilę poczytać.
     Po przybyciu powitało nas ciepłe, przytulne i bardzo kolorowe miejsce. Wnętrze bardzo przyjemne dla oka. Zasiedliśmy do stolika i przywitał nas bardzo miły Pan podając menu. Przejrzeliśmy dokładnie, co lokal serwuje, jednak mieliśmy już upatrzone wcześniej dania, które chcieliśmy spróbować. Tak, więc zabraliśmy się do zamawiania. Miły Pan przyjął zamówienie i rozpoczęło się oczekiwanie na potrawy. 

     Na powitanie otrzymaliśmy taką oto przekąskę. Smakowała bardzo dobrze.


     Chwilę po przekąsce przyszedł czas na pierwsze danie, czyli ‘zupa serowa z grzanką’ w tym miejscu należy pochwalić to danie, naprawdę pyszna zupa, delikatna w smaku. Obawialiśmy się, że zupa serowa może być mdła, jednak taka nie była, dobrze przyprawiona i naprawdę pyszna. Wszyscy byliśmy w tym temacie zgodni. Bardzo syta, samą zupą można było już się najeść. Ślinka cieknie na samą myśl :)


     Kolejne danie to ‘kluski śląskie z Pesto’ Szczerze nie przepadam za kluskami śląskimi, zamówiła je nasza koleżanka i bardzo sobie chwaliła. Jednak musiałem spróbować, choć niewielki kawałek i przyznam, że były bardzo smaczne, Pesto również bardzo dobre.


     I nadszedł czas na danie, na które najbardziej czekałem ‘pstrąg z pieca w pikantnym sosie duszony w warzywach’ Danie na talerzu prezentowało się bardzo smacznie. Pstrąg wyglądał na bardzo dobrze wypieczonego. Smaczny wygląd zachęcał tylko do jedzenia. Faktycznie, ryba bardzo dobrze wysmażona, mięciutka w środku wręcz rozpływała się w ustach z lekko pikantnym posmakiem. Często zdarzają się ryby wysuszone bądź przesmażone na papkę, ale tej rybie tego nie można było zarzucić. Według mnie idealnie przygotowana. Warzywa również bardzo dobrze uduszone, mięciutkie również rozpływające się w ustach i oczywiście bardzo smaczne.


     Kolejny naprawdę dobry lokal, można smacznie i świeżo zjeść. Zachęcam do odwiedzania i skosztowania tych smakołyków. Za jakiś czas na pewno wybierzemy się ponownie i sprawdzimy czy nadal jest tak dobrze J.
Może ktoś z Was już odwiedził ten lokal i chciałby się podzielić wrażeniami? Zapraszam :)


6 komentarzy:

  1. Jestem z Bielska i miałam okazję jeść w tej restauracji i zgadzam się z opinią, bardzo smacznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Krem z dyni poezja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pizza najlepsza na świecie. Krem z pomidorów wybitny ale......oliwa,którą podają do przystawek zjełczała

    OdpowiedzUsuń
  4. Stolik zarezerwowaliśmy z miesięcznym wyprzedzeniem ! Był to 2 dzień Świąt Wielkanocnych. Mieliśmy ochotę na świąteczną kaczkę. A tu kaczki brak ! Zmieniłem danie na makaron tagliatelle. A tu makaronu brak ! To już chyba jakiś żart. Jednego z wybranych przez nas piw też brak. Pizzy też brak. Był tylko wrzask rozkapryszonych dzieci na które obsługa nie zwracała w ogóle uwagi. Czuliśmy się jak w McDonald’s-ie !. Absolutnie nie polecamy. Wielce przereklamowane!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Niby włoska kuchnia, a podano nam rozgotowane lasagne z grubą 2cm warstwą żółtego sera na wierzchu. Nie dało się tego nawet pokroić, bo wszystko się zlewało w jedną tłustą ciapko-papkę. Zdecydowanie nie polecam.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...